Este gratuit să creați un cont PAXONLINE și durează mai puțin de 1 minut. Aveți nevoie doar de o adresă de email.

 

Scenarii de utilizareCursuri de licențiere

 

PAXONLINE oferă psihoterapeuților acces online la un set de instrumente importante pentru munca cu pacienții cu anxietate, depresie sau alte probleme. Ca psihoterapeut în PAXONLINE puteți evalua pacienții cu peste 50 de teste psihologice validate, puteți include pacienții într-un program de psihoterapie standard sau puteți crea dvs. un program personalizat, puteți desfășura ședințe online de psihoterapie, puteți discuta pe forum cu alți psihoterapeuți și multe altele. Puteți accesa contul dvs. PAXONLINE de oriunde ați fi, de pe laptop, tabletă sau telefon.

Facilități PAXONLINE:

EVALUARE ONLINE
  • EVALUARE ONLINE
  • TRATAMENT ONLINE
  • ȘEDINȚE ONLINE
  • CONTACT PACIENȚI
  • REGISTRU PACIENȚI
  • PORTOFOLIU PACIENȚI
  • RESURSE PSIHOLOGICE
  • FORUM CU SPECIALIȘTI
  • PACIENȚI NOI
  • TRAINING SPECIALIZAT
Instrumente online de evaluare psihologică. Puteți folosi chestionare și teste psihologice pentru a evalua toate aspectele relevante pentru munca cu pacienții cu anxietate, depresie și alte probleme psihologice. Puteți evalua simptomele de anxietate, simptomele de depresie, screening psihiatric pentru cele mai frecvente tulburări mintale, funcționarea cognitivă generală, funcționarea emoțională generală, trăsături de personalitate, teste de aptitudini cognitive, mecanisme psihologice (gânduri disfuncționale, scheme cognitive dezadaptative, strategii de coping). Aplicați chestionarele pacienților și primiți rezultatele imediat într-un raport psihologic.
Tratament online de psihoterapie pentru anxietate și probleme adiacente. Programul de tratament este structurat pe module multimedia cu obiective terapeutice precise. Fiecare modul este ca o ședință de psihoterapie în care pacientul învață un aspect important legat de simptome sau de intervenție. Modulele de psihoeducație îi ajută pe pacienți să își înțeleagă anxietatea sau depresia, învață care sunt factorii care contribuie la menținerea problemei, învață cum să își monitorizeze simptomele. În modulele de intervenție pacienții deprind strategii de control emoțional, tehnici eficiente de relaxare, metode de restructurare a gândurilor disfuncționale, modalități de dezvoltare a emoțiilor pozitive, strategii de prevenție a recidivei.

Ca psihoterapeut în PAXONLINE puteți să folosiți modulele terapeutice ca un program de sine-stătător pentru pacienții dvs. sau puteți să le folosiți pentru a vă ghida intervenția. Puteți folosi programul în format standard, același pentru toți pacienții, sau puteți personaliza intervenția pentru fiecare pacient în parte. De exemplu, alocați unui pacient doar anumite module, care vi se par cele mai potrivite pentru nevoile sale.

Puteți oferi ședinte de psihoterapie online pacienților direct din platforma PAXONLINE. Oriunde v-ați afla dvs. sau pacientul dvs., fie că sunteți pe laptop, telefon sau tabletă, puteți intra în legătură audio-video cu pacientul pentru a desfășura o ședință de psihoterapie.
Cu această facilitate, puteți prelua pacienți de la distanță (ex. români din străinătate) care altfel nu ar putea veni la cabinet sau puteți continua psihoterapia chiar dacă pentru o perioadă de timp pacientul sau dvs. trebuie să plecați din localitate.
Puteți ține legătura mereu cu pacienții dvs. printr-un sistem intern de mesagerie în PAXONLINE. Puteți să schimbați mesaje nelimitat, pentru a vă organiza ședințele de terapie, parcurgerea modulelor de tratament sau să discutați orice aspect relevant pentru procesul de terapie.
Mesajele se trimit în timp real, puteți să aveți chiar o discuție scrisă cu pacientul dvs. dacă doriți.
PAXONLINE vă pune la dispoziție un registru online al pacienților cu care lucrați. Din acest registru puteți monitoriza pacienții dvs., puteți accesa datele lor de contact, puteți adauga pacienți noi în PAXONLINE (să creați dvs. conturi de pacient) care să lucreze cu dvs.
Pacienții pe care îi adăugați dvs. se numesc “pacienți proprii” în PAXONLINE și sunt “legați” de dvs. atunci când creați un cont. Astfel, după ce îi adăugați, pe acești pacienți îi puteți contacta prin mesaje în platformă, puteți să desfășurați ședințe de psihoterapie online, puteți să le personalizați modulele de tratament și modalitatea de evaluare, puteți să vizualizați rezultatele de la evaluări și progresul în programul de tratament.
Rezultatele de la evaluările psihologice și progresul pacienților în programul de terapie sunt salvate într-un Portofoliu personal. Dvs. ca psihoterapeut veți avea acces la protofoliul fiecărui pacient cu care lucrați. Portofoliul este ca un dosar virtual pe care îl puteți accesa oricând aveți nevoie pentru a vă planifica lucrul cu pacienții sau pentru a monitoriza evoluția lor.
În PAXONLINE vă punem la dispoziție mai multe materiale de specialitate elaborate pe diverse teme pentru a vă ajuta în munca cu pacienții. Este vorba de manuale de la teste psihologice, articole științifice, povești terapeutice, fișe de lucru, ghiduri de intervenție și altele. Aceste resurse psihologice se completează în timp într-o bibliotecă virtuală pe care o puteți accesa oricând aveți nevoie.
Psihoterapeuții din PAXONLINE pot intra în legătură pe FORUM pentru a schimba opinii, pentru a discuta cazuri sau proceduri, pentru a anunța evenimente științifice sau pentru a adresa întrebări despre platformă. Este un obiectiv important pentru noi să ajutăm la dezvoltarea unei comunități de învățare în interiorul PAXONLINE.
Ca psihoterapeut în PAXONLINE puteți utiliza instrumentele platformei atât cu pacienții proprii (pacienții pe care îi introduceți dvs.), cât și cu pacienții externi, alocați de site. Aceștia din urmă sunt persoane care sunt în căutarea unui psihoterapeut și care și-au făcut un cont PAXONLINE în mod independent. Când pacienții caută un serviciu de evaluare sau de tratament personalizat sau când doresc să desfășoare ședințe de psihoterapie, aceștia au nevoie să selecteze un psihoterapeut. Pentru că serviciile se pot desfășura online, pacienții pot alege orice psihoterapeut, indiferent de zona geografică. Pacientii pot vizualiza CV-ul terapeuților disponibili și aleg terapeutul pe care îl consideră potrivit.
Astfel, prin PAXONLINE, puteți avea acces la pacienți noi, care în absența unei platforme nu ar fi putut ajunge la dvs. La fel ca la cabinet, acești pacienți vă pot recomanda și altor persoane care vă vor cauta pentru servicii terapeutice.
Este ușor de observat că platforma PAXONLINE este foarte complexă. De asemenea, pentru multi terapeuți lucrul online cu pacienții este ceva nou. Dorim ca toți psihoterapeuții care lucrează în PAXONLINE să fie bine pregătiți și să se simtă confortabil cu platforma, de aceea oferim în prealabil un training de specialitate.
Toți psihologii sau medicii psihiatri care doresc să utilizeze PAXONLINE în practica lor curenta vor parcurge în prealabil un curs blended-learning (față-în-față și online) care acoperă toate aspectele relevante pentru activitatea în PAXONLINE: funcționalitățile platformei, scenarii de lucru, reguli de conduită, conceptualizarea cazurilor, interpretarea evaluărilor și stabilirea diagnosticului, utilizarea modulelor de terapie, intervenții cognitiv-comportamentale în anxietate, monitorizarea progresului, stabilirea temelor de casă, gestionarea pacienților.